Over Nature2U

Natuur en innovatie

Nature2U werkt aan vernieuwingen en innovaties in de natuureducatie.

Sinds 2011 ontwikkelt Nature2U natuurapps. De eerste app was de toegankelijke en professioneel uitgevoerde Veldgids app. Deze app is uitgegroeid tot de app van de Nederlandse natuur met inmiddels meer dan 700 soorten. 

Daarna volgden verschillende andere apps. Zoals de Vlindermee app voor de jaarlijkse nationale Tuinvlindertelling, in samenwerking met de Vlinderstichting en het het Prins Bernard Cultuurfonds. En de Aboretum App voor het Arboretum Assen, waarmee je een wandeling kon maken en de bomen je wezen op allerlei bijzonderheden.

Nature2U werkt samen met het IVN en andere natuurprofessionals. Ervaren deskundigen en enthousiaste natuurliefhebbers denken mee en helpen met het ontwikkelen van de apps. Bij het uittesten wordt iedereen ingezet, van natuurgids tot kersverse smartphone gebruiker. Het leukst is het enthousiasme van testers en gebruikers. En de verbazing tijdens het testen, als een niet-kenner in een paar tellen weet te vertellen dat die plant met paarse bloem een Speerdistel is.

Heb je ideeën of tips, laat het ons via de helpdesk weten.

 

                       

 

,

© 2021 Nature2U. All Rights Reserved.