Vlindermee! app

Is dat een dagpauwoog, of toch een kleine vos? Welk blauw vlindertje vliegt er in mijn tuin? Met deze app vind je eenvoudig alle vlinders die in jouw tuin voorkomen. Zoeken kan gemakkelijk op kleur, familie of op naam. Tel alle vlinders die je in de tuin ziet en geef ze door aan De Vlinderstichting of deel ze met je vrienden. Dankzij jouw gegevens draag je bij aan de bescherming van vlinders! 


Iedereen ziet wel eens vlinders in de tuin. Wist je dat in een gemiddelde tuin 7 vlindersoorten voorkomen? Door de vlinders in jouw tuin te tellen, kan je meten hoe het met de natuur in jouw omgeving gaat. Deze cijfers zijn belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en klimaatverandering. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze nog beter beschermd kunnen worden. Met de tuinvlindertelling worden, samen met jou, zoveel mogelijk gegevens verzameld. Tel alle vlinders die je in de tuin ziet en geef ze door aan De Vlinderstichting of deel ze met je vrienden. Dankzij jouw gegevens draag je bij aan de bescherming van vlinders! 

  

Download hem nu!  

Tips 

• Tel via 'Mijn telling' of via de oranje knop 'Tel nu' bovenaan het scherm. Correctie van aantallen kan via 'Mijn telling'.  

• Vergroot de afbeeldingen door het toestel een kwartslag te draaien. 

• Maak een foto via het fototoestelletje op het scoreformulier onder 'Mijn telling' en verstuur deze via e-mail aan je vrienden en De Vlinderstichting.

• Selecteer ‘Kaart’ op het home-scherm om te zien waar in Nederland tijdens de Tuinvlindertelling al vlinders zijn geteld. (Bij Android vind je deze optie door op de oranje puntjes onder in het home-scherm te drukken.)