Tuinvlindertelling

De vlindertelling vindt elk jaar plaats in het eerste weekend van augustus. Iedereen kan meedoen. De Vlinderstichting heeft samen met Nature2U de Vlindermee app ontwikkeld. Deze app is een handig middel om te tellen. Herken je een vlinder niet direct, dan kan je eenvoudig zoeken op kleur, familie of naam. Via de app stuur je jouw telgegevens snel door naar De Vlinderstichting. 

Download hem nu!  

Hoe tel je mee?

1. Kies voor de telling een dag in het eerste weekend van augustus. Het moment kan je zelf uitkiezen, het liefst een zonnig moment. 

2. Registreer je eenmalig als vlinderteller (of gebruik je inloggegevens van vorig jaar).

3. Zoek een plekje in de tuin, bijvoorbeeld bij een vlinderstruik, en tel een kwartier lang alle vlinders die je ziet. Noteer via de app per soort het aantal dat je tegelijkertijd ziet op het telformulier. Belangrijk is wel dat je niet 2 keer dezelfde vlinder telt. Daarom schrijf je alleen het grootste aantal vlinders op die je op eenzelfde moment hebt gezien.

4. Klaar met tellen? Verstuur het telformulier met 'Verstuur tussenstand' naar De Vlinderstichting. Als je later in het weekend nog meer vlinders ziet, kan je deze toevoegen en het telformulier opnieuw via de app versturen. De wijzigingen worden dan verwerkt. 

5. Nog meer doen voor vlinders? Kijk voor tips en plantenlijsten op www.vlindermee.nl